LEKKER LANDSCHAP EN FOODWALKS

 LEKKER LANDSCHAP

Natuurbeleving als dagelijkse kost … simpel en vooral heel leuk. Overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Van bramen tot waterkers en van eekhoorntjesbrood tot kastanje. Puur natuur, smaakvol en gezond.

Lekker Landschap nodigt iedereen uit al het eetbare en al het lekkers in het landschap te ontdekken en ervan te genieten.

Onder de noemer Lekker Landschap worden de komende jaren steeds meer initiatieven ontwikkeld. Foodwalks is het eerste initiatief, Gemeentepicknicks het tweede en het nieuwste initiatief is de uitreiking van Gouden en ZIlveren Schalen aan restaurants die gebruik maken van wildpluk. Nieuwe initiatieven zullen volgen.
Samen met wandelaars, winkeliers, natuurbeschermers, boeren, koks, stadsbewoners, scholen en gemeenten. In iedere streek. Voor ieder seizoen. Lees verder op www.lekkerlandschap.nl

 

FOODWALKS

Aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving kan iedereen in Nederland zelf een maaltijd bij elkaar plukken.
Zo wordt de aloude traditie van zelfgemaakte bramenjam, zomersalades en kastanjetaart weer nieuw leven ingeblazen.
Kijk voor routes en recepten op www.foodwalks.nl

In het RTL4 tv-programma Koffietijd werd op 27 januari 2014 uitgebreid aandacht besteed aan Foodwalks. Wildplukker Michiel Bussink kookte samen met chefkok Caspar Burgi een smakelijke maaltijd met echte wildpluk-ingrediënten.

Lekker Landschap is een initiatief van Stichting wAarde en Landschapsbeheer Nederland.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij.