DE WERELDBOOM

De Wereldboom richt zich op betrokkenheid van nieuwe Nederlanders bij natuur in Nederland én in het land van herkomst. Aangegeven wordt hoe waardevol het voor nieuwe Nederlanders kan zijn om daadwerkelijk te ‘aarden’ in Nederland, onder meer door een relatie met de natuur in hun nieuwe leefomgeving aan te gaan.

In 2006 werd begonnen met de filmopnamen voor De Wereldboom; een televisieprogramma dat 26 mei 2007 door de NCRV werd uitgezonden.

In deze documentaire staat de Chinese Hongye Li centraal. Zij is professioneel Kungfu- en Taichi-docente en naast het lesgeven beoefent zij deze traditioneel Chinese sporten ook graag in de vrije natuur. Stichting wAarde-medewerkers gingen samen met haar en met een cameraploeg naar Kunming in China, waar Hongye Li de natuur toont waar zij in haar jeugd graag naar toe ging. Aansluitend bezocht zij natuurgebieden van het Geldersch Landschap, in de buurt van haar woonplaats Arnhem.

De documentaire is terug te zien via Uitzending Gemist.

De Wereldboom is een initiatief van Stichting wAarde, in samenwerking met Enting&Partners en de NCRV en werd mede mogelijk gemaakt door Royal Haskoning en Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen. Diverse landelijke collega-natuurorganisaties en migrantenorganisaties zijn bij dit project betrokken.