DE WAARDEBON

Het project De wAardebon was het vervolg op het project Een band met het land. Alle instellingen die inburgerings-cursussen verzorgden konden kostenloos gebruik maken van de wAardebon en daarmee een op maat georganiseerde excursie in een natuurgebied in eigen regio aanvragen.

Uitgangspunt van het project was dat wie kennis wil maken met Nederland niet om de Nederlandse natuur en het Nederlandse landschap heen kan. Nederland heeft veel bijzonders te bieden dat voor elke nieuwkomer het ontdekken waard is, en dat mensen tevens kan helpen zich hier thuis te voelen. Wie een band met het land wil opbouwen, zal er dus op uit moeten!

Tijdens de excursies leerden de cursisten niet alleen meer over Nederland, maar kregen ze ook de mogelijkheid de schoonheid van Nederland te zien, te voelen en te proeven. Dus niet alleen met het hoofd maar ook met hart en handen. Niet alleen door de verschillen tussen cultuur en natuur te appreciƫren maar ook door de overeenkomsten te herkennen.

Eind 2013 waren bijna 4.000 cursisten met een natuurgids op stap geweest. Veelal met groot enthousiasme en plannen om later nog eens met familieleden het gebied uitgebreider te gaan verkennen.

Inmiddels is dit project afgesloten.