JONGEREN, NATUUR, GEZONDHEID

Voor de meeste Nederlandse jongeren is het vanzelfsprekend dat natuur gezond is. Dat blijkt uit door Stichting wAarde uitgevoerd onderzoek naar de relatie tussen natuur, lijfstijl en gezondheid bij jongeren, waarvan de resultaten tijdens de Natuurtop op 5 februari 2015 bekend zijn gemaakt.
Met name stress en stressgerelateerde problemen betrekken veel jongeren op zichzelf. Driekwart (73%) van de jongeren geeft aan dat zij in 2014 teveel stress hebben ervaren. Maar liefst 76% (!) staat positief tegenover het idee groene, gezonde plekken in en rondom de stad in te richten, waar jongeren zowel fit als rustig kunnen worden.

Klik hier voor het kwalitatieve onderzoek van Stichting wAarde.

Klik hier voor het representatieve kwantitatieve onderzoek dat Motivaction in opdracht van Stichting wAarde naar aanleiding van de kwalitatieve bevindingen heeft uitgevoerd.

Klik hier voor het artikel dat hierover in NRC Handelsblad verscheen.

En kijk hier naar het debat dat hierover op TV Gelderland Live gevoerd is